Sociaal engagement

Het Van Hooff Kinderarmoedefonds

Bij Van Hooff geloven we dat elk kind recht heeft op een gezonde en kansrijke toekomst, ongeacht de financiële situatie van zijn of haar ouders. Omdat we daar graag allemaal ons steentje aan bijdragen, richtten we het Van Hooff Kinderarmoedefonds op. Een fonds waaraan onze medewerkers maandelijks een deeltje van hun loon doneren. Daarbovenop hebben we als bedrijf besloten om de budgetten voor verjaardags- en eindejaarscadeaus voor iedereen te verdubbelen en integraal te schenken aan het armoedefonds. Op die manier kunnen we het gespaarde bedrag op het einde van het jaar maal 3 doen. 

Via dit fonds doen we er samen met Stichting Pelicano alles aan om de armoedecirkel te doorbreken en kinderen alle kansen te geven om hun eigen toekomst uit te bouwen buiten de armoede. Wil jij kansarme kinderen ook een kans geven op een beter leven? Stort dan een bedrag naar keuze op het rekeningnummer BE58 0689 4268 0379. Voor stortingen vanaf €40 ontvang je een fiscaal attest. De opbrengsten van het Van Hooff Kinderarmoedefonds worden gebruikt om essentiële behoeften zoals voeding, kleding, onderwijsmaterialen en medische zorg te vervullen.

Logo Van Hooff Kinderarmoedefonds

Trotse sponsor van theatervoorstelling voor verkeersveiligheid

‘Fractie van een seconde’ is een must see voor iedereen die dagelijks het verkeer trotseert en denkt dat het hem of haar niet kan overkomen. Bij Van Hooff dragen we graag bij aan de bewustwording van verkeersveiligheid. Deze voorstelling laat ons allemaal stilstaan bij de impact die één enkele seconde kan hebben op ons leven en dat van anderen. Door middel van indringend acteerwerk en een aangrijpend verhaal laten Michael Ghysels en Stef Vanlee zien dat niemand immuun is voor de gevaren van het verkeer.

Michael Ghysels is een inspirerend voorbeeld van veerkracht en doorzettingsvermogen. In 2017 raakte hij verlamd door een verkeersongeval, maar dat heeft hem er niet van weerhouden om zijn passie voor theater voort te zetten. Samen met Stef Vanlee, een ervaren spoed- en MUG-verpleegkundige, creëerde hij een theatervoorstelling die de essentie van verkeersveiligheid onderstreept. Tickets zijn te koop via de website.

KBC Verzekeringen maakte samen met Fractie van een seconde dit sensibiliseringsfilmpje rond verkeersveiligheid voor kinderen:

Play Video

Meer dan een verzekeringskantoor

Ons engagement reikt verder dan dagelijkse risico’s indekken. Ook op sociaal vlak dragen we ons steentje bij.

  • We gaan in partnership met TEJO.
  • We geven rolstoeltennisser Stan Devriese #teamstanimal– een financiële duw in de rug.
  • We steunen Het GielsBos zodat kinderen en volwassenen met een beperking een thuis vinden waar zij hun leven kunnen uitbouwen en hun dromen kunnen najagen.
stanimal logo
tejo logo
Het GielsBos