Veiligheid en gezondheid op het werk – ook bij jou?

Op 28 april is het Werelddag voor veiligheid en gezondheid op het werk. Vandaag meer dan ooit een onderwerp dat aan belang wint en waar voorkomen echt wel beter is dan genezen. Bij Van Hooff vertellen we hoe je je medewerkers kan beschermen. 

Preventiebeleid op punt zetten

Een preventiebeleid is een eerste stap in de goede richting om ongevallen op het werk te voorkomen. Zo’n beleid is verplicht vanuit de overheid. Ben je op kantoor met meer dan 20 mensen, dan is ook een preventieadviseur nodig. Hij of zij stelt dan alles in het werk om het psychisch en fysisch welzijn van je collega’s te garanderen. 

Wist je dat we vanuit KBC kunnen helpen met ondersteuning op dat vlak? Preventieadviseurs zijn speciaal opgeleid om ter plaatse de situatie te analyseren en brengen in kaart waar er mogelijk gevaar dreigt. Met hun input kan je aan de slag om het preventiebeleid van je bedrijf makkelijker op te stellen of een bestaand bij te schaven.

 

Heb je vragen over je beleid? Dan zitten we graag even samen. De koffie staat al klaar. 

Eerste hulp bij een ongeval volgens Van Hooff

Alle preventie en maatregelen ten spijt, is een ongeval vaak snel gebeurd. Als werkgever ben je verplicht elke werknemer te verzekeren, ook als ze maar één dag voor je werken. Die verzekering dekt heel wat zaken langs jouw kant én geeft de getroffen collega o.a. een gewaarborgd inkomen. 

Niet helemaal zeker over de stand van zaken van de arbeidsongevallenverzekering in jouw bedrijf? Bij Van Hooff staan we klaar om jou te helpen. Met meer dan 40 jaar expertise op de teller en een aanpak waarbij de persoon centraal staat, ontzorgen we met onze diensten zaakvoerders en zelfstandigen uit sectoren allerhande. Welkom! 

"People will forget what you said, people will forget what you did, but people will never forget how you made them feel."
Maya Angelou​
Amerikaanse dichteres

Like this article?

Share on facebook
Share on Facebook
Share on twitter
Share on Twitter
Share on linkedin
Share on Linkdin
Share on pinterest
Share on Pinterest

Copyright © Van Hooff 2021. All rights reserved.

KBO 0831836069 – Rekeningnummer bij KBC BE56 7331 2706 6188 verbonden agent, FSMA nr. 108093A van KBC Verzekeringen NV,
Professor Roger Van Overstraetenplein 2, 3000 Leuven, België, BTW 0403 552 563
RPR Leuven, IBAN BE43 7300 0420 0601 Een onderneming van KBC-groep