Op reis zonder zorgen: alles wat je moet weten voor je vertrekt

We kijken allemaal uit naar onze jaarlijkse zomervakantie, maar zo’n vakantie brengt ook de nodige voorbereiding met zich mee. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, dekt niet elke verzekering zomaar alle onvoorziene reiskosten. Bij Van Hooff bekijken we graag samen met jou wat je allemaal in orde moet brengen voor je op reis vertrekt.

Vertrek voorbereid

Alvorens je gepakt en gezakt klaar staat aan je voordeur is het belangrijk om een reisverzekering af te sluiten. Zo’n verzekering dekt onder andere je medische kosten in het buitenland en die van 10 extra personen, ook als die niet bij je inwonen. Indien je verzekert bent, worden de kosten van een eventuele repatriëring gedekt, de kosten van een gedwongen verlengd bedrijf, de overkomst van familieleden, enzovoort. Al hopen we natuurlijk van harte dat dat niet nodig zal zijn, bij Van Hooff voorkomen we liever dan we genezen. Via de KBC website kan je snel en gemakkelijk jouw reisverzekering afsluiten.

Verzeker je wagen en bagage

Als je deze zomer op reis gaat met de wagen, bekijk dan ook of je voertuig voldoende verzekerd is. Laat de voorwaarden van je verzekering nakijken vooraleer je deze afsluit. Is je wagen stuk en wil je hem op reis laten herstellen of moet je hem laten repatriëren? Dan zit dit best allemaal inbegrepen in de bijstand verzekering van je voertuig. Heb je een full omnium van KBC dan zit de bijstand van je personenwagen en ook van jezelf en je gezin al in deze verzekering en hoef je verder niets voor te bereiden.

Neem je graag je eigen fiets mee op reis? Met een bagageverzekering verzeker je al je waardevolle voorwerpen zodat je met een gerust hart op vakantie kan.

Verwacht het onverwachte

We wensen je het zeker niet toe, maar als je een reis boekt, is een annulatieverzekering zeker geen overbodige luxe. Die verzekering zit niet standaard bij je reispakket. Word je ziek of word je geconfronteerd met een onverwachte wending waardoor je niet op reis kan vertrekken, dan kan je beroep doen op je annulatieverzekering.

Sluit makkelijk al je reisverzekeringen af via de KBC website of op KBC mobile. Toch graag extra informatie en hulp bij je reisverzekeringen? De koffie staat alvast klaar.

Wat er dus zeker niet mag ontbreken in je reiskoffer:

✔️ Paspoort
✔️ Zonnecrème
✔️ Bijstand voor je voertuig
✔️ Bijstand voor je gezin
✔️ Bagageverzekering
✔️ Annulatieverzekering

Klaar om te vertrekken?

Like this article?

Share on facebook
Share on Facebook
Share on twitter
Share on Twitter
Share on linkedin
Share on Linkdin
Share on pinterest
Share on Pinterest

Copyright © Van Hooff 2021. All rights reserved.

KBO 0831836069 – Rekeningnummer bij KBC BE56 7331 2706 6188 verbonden agent, FSMA nr. 108093A van KBC Verzekeringen NV,
Professor Roger Van Overstraetenplein 2, 3000 Leuven, België, BTW 0403 552 563
RPR Leuven, IBAN BE43 7300 0420 0601 Een onderneming van KBC-groep