Moet ik mijn zonnepanelen extra verzekeren?

Je energiekosten drukken en tegelijkertijd je steentje bijdragen aan een meer duurzame wereld? Hoewel zonnepanelen in aankoop wel wat kosten, blijft het een verstandige investering, ook als ondernemer. Gezien de kostprijs, krijgen we geregeld de vraag of een bijkomende verzekering nodig is. Van Hooff – Verzekeringen helpt je graag op weg. 

Zonnepanelen zijn kwetsbaarder dan je denkt

Hevige wind, storm, een wolkbreuk of hagel? In het merendeel van de gevallen zijn zonnepanelen op het dak van je onderneming gemonteerd en trotseren ze de weersomstandigheden. Ze kunnen dan ook beschadigd raken, waardoor je investering in gedrang komt. Ook technische defecten zijn niet uitgesloten. Het is dan wel goed voor de gemoedsrust, als je weet dat je panelen goed verzekerd zijn. Zo geniet je zorgeloos van een optimaal rendement.

Inbegrepen in de brandverzekering van je onderneming

Sluit je een nieuwe brandverzekering af? Dan bespreken onze adviseurs vooraf de risico’s van zonnepanelen zeker met jou. Laat je zonnepanelen plaatsen, neem dan contact met ons op. We nemen graag de installatie mee op in je polis. Daarbij houden we uiteraard steeds rekening met de reële waarde van je zonnepanelen. Wij adviseren altijd je investering volledig te beschermen en dit op basis van je aankoopfactuur voor de nieuwwaarde. Ook een dekking tegen alle risico’s of stilstand en inactiviteit na een zware schade, … is aangewezen. Spring gerust eens binnen, je vaste contact bij Van Hooff helpt je graag verder.

Een extra verzekering van je installateur nodig?

Een aantal installateurs van zonnepanelen biedt ook all-risk verzekeringen aan. Deze extra verzekering is helemaal niet nodig als je over een brandverzekering voor je bedrijfsgebouw(en) beschikt. Schakel steeds je verzekeringsagent bij Van Hooff in voor optimaal advies.

Nog vragen over het verzekeren van zonnepanelen?

Zit je met vragen? Wij vertellen je graag meer over welke dekking voorzien is in je polis. Elke verzekering kan op maat aangepast worden, om de geïnvesteerde bedragen zo goed mogelijk te beschermen. Kom zeker eens langs, de koffie staat alvast klaar. Samen zorgen we voor de meest optimale dekking.

Like this article?

Share on facebook
Share on Facebook
Share on twitter
Share on Twitter
Share on linkedin
Share on Linkdin
Share on pinterest
Share on Pinterest

Copyright © Van Hooff 2021. All rights reserved.

KBO 0831836069 – Rekeningnummer bij KBC BE56 7331 2706 6188 verbonden agent, FSMA nr. 108093A van KBC Verzekeringen NV,
Professor Roger Van Overstraetenplein 2, 3000 Leuven, België, BTW 0403 552 563
RPR Leuven, IBAN BE43 7300 0420 0601 Een onderneming van KBC-groep