Stel je gezondheid veilig met het KBC-hospitalisatieplan

Een ongeluk schuilt in een klein hoekje en de kosten ervan kunnen torenhoog oplopen. Wil je pijnlijke rekeningen voorkomen? Dan is het essentieel om jezelf en je gezin te beschermen tegen onverwachte medische kosten. Een hospitalisatieverzekering biedt die bescherming, en terwijl velen vertrouwen op de polis die door hun werkgever wordt aangeboden, is het belangrijk om te beseffen dat deze dekking niet altijd permanent is. Een individueel hospitalisatieplan kan daarom een slimme aanvulling zijn op je verzekeringenportfolio. We vertellen je er graag wat meer over.

Een hospitalisatieverzekering via de werkgever

Een ziekenhuisopname kan aanzienlijke financiële gevolgen met zich meebrengen. Gelukkig bieden veel werkgevers een hospitalisatieverzekering aan als onderdeel van het arbeidsvoorwaardenpakket. Met deze verzekering worden de meeste kosten van een ziekenhuisopname gedekt.

Het voordeel van een hospitalisatieverzekering via de werkgever is dat werknemers meestal geen premie hoeven te betalen en je wordt er ook niet op belast. Bovendien kunnen partners en kinderen vaak tegen gunstige voorwaarden worden meeverzekerd. Het is echter belangrijk om te onthouden dat bij ontslag of pensionering deze verzekering kan worden stopgezet. Volgens de Wet-Verwilghen moet de mogelijkheid worden geboden om deze individueel over te nemen, maar de premies kunnen op dat moment aanzienlijk stijgen.

Een hospitalisatieverzekering wordt als een zeer waardevol element in een loonpakket ervaren. Volgens een onderzoek van Jobat willen medewerkers zelden nog afstand doen van deze verzekering wanneer ze overstappen naar een nieuwe werkgever. Dit benadrukt de essentie van een solide hospitalisatieplan, ongeacht je huidige werkgever.

Handel proactief, start je eigen hospitalisatieplan op

Om ervoor te zorgen dat je altijd volledig gedekt bent voor ziekenhuisopnames, kan het lonen om een individueel hospitalisatieplan op te zetten, zoals het KBC-hospitalisatieplan. Dit plan werkt eigenlijk als een tak 21-spaarverzekering, waarbij je een reserve opbouwt die je later kunt gebruiken om de premies van je hospitalisatieverzekering te betalen. Aangezien premies duurder worden naarmate je ouder wordt, kan dit je financieel ontlasten terwijl je toch goed verzekerd blijft.

Beschik je dus al over een hospitalisatieverzekering via je werkgever, dan loont het KBC-hospitalisatieplan nog steeds de moeite. Je weet immers nooit wat er voorvalt op je werk, en met je individuele plan ben je zeker dat je levenslang over een betaalbare hospitalisatieverzekering beschikt.

Meer weten over de voorwaarden?

Bij Van Hooff Verzekeringen zijn we thuis in de materie en geven we je graag persoonlijk advies. We zorgen voor de nodige begeleiding, duiken met jou dieper de details in en regelen alle papierwerk. Zo geniet jij van zekerheid en gemoedsrust. Eens babbelen over jouw hospitalisatieplan? Kom langs, de koffie staat alvast klaar.

Like this article?

Share on facebook
Share on Facebook
Share on twitter
Share on Twitter
Share on linkedin
Share on Linkdin
Share on pinterest
Share on Pinterest

Copyright © Van Hooff 2021. All rights reserved.

KBO 0831836069 – Rekeningnummer bij KBC BE56 7331 2706 6188 verbonden agent, FSMA nr. 108093A van KBC Verzekeringen NV,
Professor Roger Van Overstraetenplein 2, 3000 Leuven, België, BTW 0403 552 563
RPR Leuven, IBAN BE43 7300 0420 0601 Een onderneming van KBC-groep