Hulp nodig bij de overname een familiebedrijf? Van Hooff helpt je graag met je verzekeringen

Van Hooff Verzekeringen is een zaak van vader op zoon en dochter. Een aantal decennia geleden gaf vader Mil Van Hooff de fakkel door aan Goedele en Maarten Van Hooff. Het zakenkantoor splitste daarbij op in het verzekeringskantoor en het accountancykantoor zoals jullie ze vandaag kennen. Maar ook al blijft een zaak in de familie, er komt heel wat bij zo’n overname kijken, ook verzekeringstechnisch. En ook voor een overname van een familiebedrijf ben je dus maar beter goed voorbereid. Heb je nu al vragen? Contacteer ons dan zeker voor advies op maat.

Maar beter goed verzekerd

Bij een overname, met name in het kader van familiale opvolging, zijn er enkele verzekeringen die onverminderd van kracht blijven. Er zijn echter drie specifieke zaken die bijzondere aandacht verdienen: de bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering, het Individueel Pensioenplan (IPT) en de overlijdensverzekering. We lichten deze drie graag even voor je toe.

1) De bestuurdersaansprakelijkheid

Het ondernemerschap brengt aardig wat verantwoordelijkheid en risico met zich mee. Als bestuurder of zaakvoerder dien je beslissingen te nemen waarbij fouten met potentieel nadelige gevolgen snel kunnen optreden. Dit risico is nog relevanter in het geval van een familiebedrijf, aangezien dergelijke situaties vaak spanningen kunnen veroorzaken. Om jezelf in te dekken kun je een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering afsluiten om je voor deze risico’s in te dekken, waardoor ondernemers met meer gemoedsrust hun activiteiten kunnen voortzetten.

2) Een IPT (Een individuele pensioentoezegging)

We hoeven je vast niet te vertellen dat het wettelijke pensioen als zelfstandige geen vetpot is. Niet alleen zet je met een IPT voor jezelf een appeltje voor de dorst weg, het is ook mogelijk om op een fiscaalvriendelijke manier kapitaal op te bouwen voor de volgende generatie. Kortom, een win-win voor alle partijen, waar we je graag wat meer over vertellen in een gesprek.

3) Een tijdelijke overlijdensverzekering

Met deze verzekering bescherm je je nabestaanden tegen heel wat financiële zorgen bij een plots overlijden. Zo bescherm je hun levensstandaard, stel je je patrimonium veilig en waarborg je de erfenis. Bovendien zorg je ervoor dat de successierechten een stuk minder zwaar gaan doorwegen. Kortom, een verstandige keuze voor elke ondernemer met partner en/of kinderen.

Als specialist in de materie ontzorgen we je graag van A tot Z. Bovendien kunnen de collega’s van ons zusterbedrijf Van Hooff Accountancy & Fiscaliteit je ook bijstaan met de fiscale en boekhoudkundige aspecten van een eventuele overname. Zo krijg je alle advies waar je nood aan hebt.

Meer weten over het verzekeren van jezelf of je familiebedrijf

Wil je meer weten over de mogelijke verzekeringen voor je onderneming en/of de bovenstaande mogelijkheden in detail bespreken? Bij Van Hooff Verzekeringen staan we steeds voor je klaar. Maak een afspraak en kom langs. De koffie staat alvast klaar en we denken graag met je mee, zodat jijzelf en je familiebedrijf goed verzekerd zijn. Dat onderneemt een stuk makkelijker!

Like this article?

Share on facebook
Share on Facebook
Share on twitter
Share on Twitter
Share on linkedin
Share on Linkdin
Share on pinterest
Share on Pinterest

Copyright © Van Hooff 2021. All rights reserved.

KBO 0831836069 – Rekeningnummer bij KBC BE56 7331 2706 6188 verbonden agent, FSMA nr. 108093A van KBC Verzekeringen NV,
Professor Roger Van Overstraetenplein 2, 3000 Leuven, België, BTW 0403 552 563
RPR Leuven, IBAN BE43 7300 0420 0601 Een onderneming van KBC-groep