Zo vertrek je goed verzekerd op skivakantie

Een skivakantie is voor veel mensen het hoogtepunt van de winter. Toch schuilt een ongeluk vaak in een klein hoekje. Door na te kijken of je goed verzekerd bent, vertrek je veilig en onbezorgd naar de skipiste. Geen idee hoe je daaraan begint? Neem contact op met je Van Hooff verzekeringsexpert om je te laten adviseren. 


Neem contact op

Ongevallen op de skipiste

“Heelhuids naar huis komen hoor!” Of: “Wees voorzichtig!”. Zulke boodschappen herken je vast als je op skivakantie vertrekt. En die bezorgdheid blijkt niet onterecht. Ieder jaar opnieuw gebeuren er veel ongevallen op de skipiste. Of je nu een beginner of een ervaren skiër bent: een botsing of ongelukkige val kan iedere wintersporter overkomen.

Check je verzekeringen voor je vertrekt

Zo’n ski-ongeluk kan fysiek erg pijnlijk zijn. Daarnaast heeft het vaak ook pijnlijke financiële gevolgen, zoals de kosten voor het ziekenhuis, repatriëring of revalidatie. Misschien moet je door je ongeval langer op je bestemming blijven dan je had gepland. Of moet er een familielid uit België overkomen om je bij te staan. Verzeker je voor deze risico’s zodat jij je op dat moment volledig kan focussen op je herstel. 

Reisbijstandsverzekering voor medische kosten

Vertrek je binnenkort op skivakantie? Voorkomen is altijd beter dan genezen. Een reisbijstandsverzekering dekt je financiële kosten van een ongeval op (of naast de) piste. Je hospitalisatie, repatriëring en ziektekosten worden in dat geval terugbetaald. Check de polis van je verzekering voor de waarborgen of uitsluitingen, of neem contact op met je verzekeringsexpert van Van Hooff voor meer informatie. 


Neem contact op

Familiale verzekering voor ski-ongevallen met andere personen

En wat als er bij je ongeluk ook iemand anders gewond raakte?  Of er materiaal van die persoon stuk is? Als blijkt dat jij in fout bent, draai je op voor de fysieke en materiële schade van het slachtoffer. Een familiale verzekering dekt schade die jij (of je familielid) toebracht aan een andere persoon. 

In Italië is zo’n familiale verzekering sinds 1 januari 2022 verplicht om op de piste te mogen. Zo moet je zelfs een attest op zak hebben waarmee je bewijst dat je een familiale polis onderschreven hebt. Dat kan je bij ons op kantoor aanvragen voor je vertrekt. We bezorgen je het attest dan meteen. 

Ga je naar een andere bestemming? Laat je adviseren door je Van Hooff verzekeringsagent voor specifiek advies.


Meer weten?

Van Hooff Verzekeringen helpt je op weg

Wil jij onbezorgd van de sneeuwpret genieten? Je kan nieuwe verzekeringen makkelijk online afsluiten via de website van KBC of via KBC mobile. Toch graag extra informatie? Laat je adviseren door onze Van Hooff verzekeringen. De koffie staat alvast klaar! 

Like this article?

Share on facebook
Share on Facebook
Share on twitter
Share on Twitter
Share on linkedin
Share on Linkdin
Share on pinterest
Share on Pinterest

Copyright © Van Hooff 2021. All rights reserved.

KBO 0831836069 – Rekeningnummer bij KBC BE56 7331 2706 6188 verbonden agent, FSMA nr. 108093A van KBC Verzekeringen NV,
Professor Roger Van Overstraetenplein 2, 3000 Leuven, België, BTW 0403 552 563
RPR Leuven, IBAN BE43 7300 0420 0601 Een onderneming van KBC-groep