30% belastingvermindering met jouw pensioenspaarverzekering

Een glazen bol hebben we niet, maar dat er ruimte is voor verbetering in ons pensioenstelsel staat buiten kijf. Zelf geld opzij zetten voor later is dan ook verstandig. Meer nog, jong beginnen met pensioensparen loont. Opteer je voor een pensioenspaarverzekering, dan kun je maar liefst 30% belastingvermindering krijgen. We vertellen je er graag meer over!

De pensioenspaarverzekering, interessant sparen voor je pensioen

Er zijn heel wat manieren om aan pensioensparen te doen, maar de pensioenspaarverzekering is zeker het overwegen waard. Het is een fiscaal zeer voordelige optie om extra pensioen op te bouwen. Bovendien heb je een stuk meer zekerheid over je rendement, dat je bij elke storting opbouwt. Hoe jonger je begint, hoe hoger je rendement. 

Van Hooff staat klaar om je te adviseren bij een pensioenspaarverzekering op maat van jouw wensen en behoeften. 

Een belastingvermindering van 30%

Wie pensioen spaart, werkt aan een mooiere toekomst, je bouwt een aanvullend  pensioen op buiten je wettelijk pensioen. Een zeer interessant aspect van een pensioenspaarverzekering is dat de staat actief aanmoedigt om op deze manier pensioen op te bouwen. Op het jaarlijks gespaarde bedrag krijg je immers een belastingvermindering van 30%. Je bouwt dus niet enkel een mooie toekomst op, je plukt er ook onmiddellijk de vruchten van. Hoe jonger je instapt, hoe meer voordeel je doet, zowel op korte als lange termijn, want ook de interesten blijven zich opbouwen. 

Op welk rendement mag je rekenen?

Hier hebben we bij Van Hooff – Verzekeringen geen eenduidig antwoord op, er spelen verschillende factoren mee. Volgende 3 zaken hebben impact:

  • Bij elke storting ontvang je een stukje gegarandeerde of een deeltje niet-gegarandeerde rente. Je beslist zelf of je voor een pensioenspaarverzekering met een interestgarantie gaat of niet. Uiteraard denken we graag met je mee.
  • Afhankelijk van de financiële markten en het rendement van je pensioenspaarverzekering kun je jaarlijks nog een deelname in de winst opstrijken.
  • Al vanaf jaar één kom je in aanmerking voor de belastingvermindering. Betaal je veel, weinig of geen belastingen, je krijgt steeds 30% van het gespaarde bedrag terug via de aangifte personenbelasting.

Heb je vragen over je rendement? Je vaste verzekeraar bij Van Hooff informeert je graag over de mogelijkheden.

De kosten vallen reuze mee

Wil je starten met een pensioenspaarverzekering, dan betaal je een percentage toetredingskosten bij elke storting. Je kan altijd stoppen met je premiebetaling zonder dat daar kosten aan verbonden zijn. Weet dat er daarnaast een eindbelasting volgt op je 60e verjaardag van 10%. De laatste 5 jaar kan je nog sparen, maar betaal je geen eindbelasting. Start je echter na je 55e met deze pensioenspaarverzekering, dan is die belasting pas verschuldigd na 10 jaar. Het gaat om een voordelige eindbelasting.  

Als je je opgebouwde reserve opvraagt voor de leeftijd van 65 jaar dan zullen er extra kosten door KBC aangerekend worden en zal je fiscaal gepenaliseerd worden. 

Bovendien gaat het fiscaal hervormingsplan van minister Van Peteghem niet door en kan je ook na 2023 nog een contract Langetermijnsparen afsluiten.

Met onderstaande QR-code, sluit je in minder dan 10 minuten zo’n contract af op een zeer eenvoudige manier. 

Meer details weten?

Wil jij meer weten over de pensioenspaarverzekering, waarom het interessant is om er zo jong mogelijk mee te starten en/of welke manier van pensioensparen voor jou het meest interessant is? We bekijken graag samen jouw situatie en zorgen voor persoonlijk advies op maat. Zo ben je zeker van een mooi pensioen en behoud je ook latere leeftijd je levensstandaard. Kom zeker eens langs, de koffie staat alvast klaar. 

Like this article?

Share on facebook
Share on Facebook
Share on twitter
Share on Twitter
Share on linkedin
Share on Linkdin
Share on pinterest
Share on Pinterest

Copyright © Van Hooff 2021. All rights reserved.

KBO 0831836069 – Rekeningnummer bij KBC BE56 7331 2706 6188 verbonden agent, FSMA nr. 108093A van KBC Verzekeringen NV,
Professor Roger Van Overstraetenplein 2, 3000 Leuven, België, BTW 0403 552 563
RPR Leuven, IBAN BE43 7300 0420 0601 Een onderneming van KBC-groep